Auto met lekke koppakking verkopen aan de sloop, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Een lekke koppakking is één van de meestvoorkomende automankementen. Is de koppakking van jouw auto lek en is het repareren van dit mankement niet meer de moeite waard, bijvoorbeeld omdat je auto oud en versleten is? Dan vraag je je misschien af of je jouw auto met een lekke koppakking aan de sloop kunt verkopen. Wij beantwoorden die vraag.

Auto met lekke koppakking verkopen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is een lekke koppakking?

Met een lekke koppakking bedoelen we dat de pakking tussen de cilinderkop (de 'kop') en het motorblok van jouw auto 'kapot' is. De koppakking zorgt ervoor dat motorolie, koelvloeistof en verbrandingsgassen gescheiden blijven. Als de koppakking lek is, kunnen vloeistoffen en gassen zich mengen, wat weer kan leiden tot oververhitting, verlies van motorvermogen en motorschade.

Hoe herken je een lekke koppakking?

Een lekke koppakking kun je herkennen aan één of meerdere van de onderstaande symptomen:

  • De motor raakt snel oververhit.
  • Er komt witte rook uit de uitlaat. Dit gebeurt als er koelvloeistof in de verbrandingskamer van de motor terechtkomt. Als de koelvloeistof verbrandt, ontstaat er witte rook die via de uitlaat weer naar buiten komt.
  • Je treft olie of een mayonaise-achtige substantie aan in de koelvloeistof of op de oliedop. De mayonaise-achtige substantie ontstaat door de vermenging van olie en koelvloeistof.
  • Je auto presteert slecht. Je hebt bijvoorbeeld minder vermogen of de motor loopt onregelmatig.

Mayonaise-achtige substantie onder oliedop symptoon lekke koppakking

Auto met lekke koppakking verkopen aan de sloop, kan dat?

Ja, een autosloperij koopt ook auto's met een lekke koppakking.

Is een auto met lekke koppakking minder waard?

De waarde van een sloopauto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin de auto verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Als er iets aan een auto mankeert, is dit van invloed op de waarde. Om die reden is een auto met een lekke koppakking meestal minder waard dan een vergelijkbare auto in goede staat. Gaat het om een auto die nog de tweedehands markt op kan? Dan kan vergoeding in het geval van een lekke koppakking flink lager uitvallen. Het repareren van dit mankement kost immers tijd en dus geld. Gaat het om een auto die in goede staat ook zou worden gesloopt? Dan valt de vergoeding meestal wat lager uit, maar is het verschil veel minder groot.

Koppakking in een auto

(Sloop)auto verkopen?