Accu met lege accu verkopen aan de sloop, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Wil je je auto aan de sloop verkopen, maar is de accu leeg, bijvoorbeeld omdat je auto al een tijdje stilstaat? Dan vraag je je misschien af of het een probleem is dat je auto niet meer start. Wij beantwoorden die vraag.

Auto met lege accu verkopen aan de sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Auto met lege accu verkopen aan de sloop, kan dat?

Ja, een auto met lege accu verkopen aan de sloop is in de meeste gevallen gewoon mogelijk. Hoewel het ophalen van een sloopauto met een lege accu soms iets meer tijd vergt, kan deze wel worden opgehaald. Omdat de meeste autosloperijen gebruikmaken van oprijwagens is het voor hen het makkelijkst als de auto op de oprijwagen kan worden gereden. Echter, omdat de meeste oprijwagens zijn voorzien van een lier, kunnen ook niet-rijdende auto's op de oprijwagen worden getrokken.

Wanneer kan het wel een probleem zijn?

Het komt heel soms voor dat een auto niet uit zijn versnelling of van de elektrische handrem kan worden gehaald als de accu helemaal leeg is. Een auto die in een versnelling staat of op de handrem staat, is vrijwel niet van zijn plek te krijgen. Gelukkig hebben veel kopers een jumpstarter aan boord, waarmee de auto alsnog kan worden gestart.

Dien ik te melden dat de accu leeg is?

Dat is wel zo eerlijk. U hebt informatieplicht. Bovendien voorkom je frustraties ter plekke én kan de koper erop inspelen door een jumpstarter/accubooster mee te nemen.

Is een auto met lege accu minder waard?

De waarde van de oude accu bedraagt meestal slechts een paar tientjes. Als de koper niet vast kan stellen dat de accu nog werkt, gaat dit mogelijk ten koste van de vergoeding die je ontvangt voor de auto. Staat de auto erg lastig geparkeerd en kost het ophalen veel tijd om de auto op te halen? Dan kan ook dat ten koste gaan van de vergoeding. Echter, in veel gevallen zal een autosloperij niet moeilijk doen en gewoon de 'volle' vergoeding betalen.

Auto met lege accu wordt met lier op oprijwagen getrokken

(Sloop)auto verkopen?