Rechtsgestuurde auto verkopen aan de Nederlandse autosloperij, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Misschien wist je het nog niet, maar in behoorlijk wat landen, veelal landen die ooit een Britse kolonie waren, rijden ze aan de linkerkant van de weg en zit de bestuurder en daarmee het stuur aan de rechterkant van de auto. Je kunt denken aan landen als Australië, India en Japan en in Europa natuurlijk het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) en Ierland. Soms komt zo'n rechtsgestuurde auto in Nederland bij de autosloperij terecht, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als een auto geïmporteerd is. Bezit je zo'n rechtsgestuurde auto, gaat deze kapot en is repareren niet meer de moeite waard? Dan vraag je je misschien af of Nederlandse autosloperijen ook sloopauto's met het stuur aan de rechterkant inkopen. Wij beantwoorden die vraag.

Rechtsgestuurde auto verkopen aan de Nederlandse autosloperij? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is een rechtsgestuurde auto?

Een rechtsgestuurde auto is een auto die het stuur aan de rechterkant heeft. De bestuurder van de auto zit dus ook rechts. Niet alleen het stuur zit aan de rechterkant, maar bijvoorbeeld ook de pedalen en het dashboardpaneel.

In landen waar een rechtsgestuurde auto de norm is, rijden ze aan de linkerkant van de weg. Schattingen lopen uiteen, maar over het algemeen wordt gezegd dat ongeveer 65% van de auto's ter wereld linksgestuurd is en dat 35% van de auto's rechtsgestuurd is.

Wil je daar meer over weten? Lees dan hier verder.

Sloopauto met stuur aan de rechterkant verkopen aan de Nederlandse autosloperij, kan dat?

Ja, de meeste autosloperijen kopen ook rechtsgestuurde auto's in, zowel rechtsgestuurde auto's met Nederlands kenteken als rechtsgestuurde auto's met buitenlands kenteken, zoals bijvoorbeeld een Engelse auto.

Is een rechtsgestuurde auto minder waard?

In de meeste gevallen is een rechtsgestuurde auto voor een autosloperij minder waard dan een vergelijkbare linksgestuurde auto. Dat komt omdat de auto zelf én een deel van de onderdelen niet interessant is voor de Nederlandse tweedehands markt.

Toch zijn er wel een aantal uitzonderingen. Je kunt denken aan (Engelse) oldtimers, waarbij liefhebbers juist op zoek zijn naar (onderdelen voor) een rechtsgestuurde variant van een auto en échte autowrakken, zoals een uitgebrande auto, waarvan de onderdelen toch geen waarde meer vertegenwoordigen.

Hoeveel is een rechtsgestuurde sloopauto waard?

De waarde van een sloopauto is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin de auto verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Hoewel een Nederlandse autosloperij over het algemeen een lagere prijs zal betalen voor een rechtsgestuurde auto, vertegenwoordigt deze meestal toch genoeg waarde om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Medewerker autosloperij haalt auto met stuur aan rechterkant op bij klant

(Sloop)auto verkopen?