Engelse auto (auto uit het Verenigd Koninkrijk) naar de Nederlandse autosloperij, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In het Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales (Verenigd Koninkrijk) brengt men een junk car (vrij vertaald: sloopauto) naar een car junkyard (vertaald: autosloperij). Maar wat doe je als je in Nederland bent, je Engelse auto kapot gaat en repareren niet meer de moeite waard is? Wij leggen uit of Nederlandse autosloperijen ook Engelse auto's slopen.

Engelse auto verkopen aan de Nederlandse sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Engelse auto naar de Nederlandse autosloperij brengen, kan dat?

Ja, Nederlandse autosloperijen slopen ook auto's met Engels kenteken (auto's met een UK license plate). Ze kunnen een bewijs van vernietiging afgeven.

Let op: Nederlandse autosloperijen kunnen Engelse auto's niet afmelden. In Engeland ontvang je een Certificate of Destruction (COD) (certificaat van vernietiging), maar in Nederland ontvang je natuurlijk niet exact hetzelfde document. Je bent zelf verantwoordelijk voor het melden van de vernietiging in het Verenigd Koninkrijk. Neem daarom van tevoren contact op met de betreffende instanties om er zeker van te zijn dat de auto daadwerkelijk in Nederland gesloopt mag worden. Meer informatie vind je op de website gov.uk.

Levert een Engelse sloopauto geld op?

Ook in Nederland vertegenwoordigt een Engelse sloopauto een bepaalde waarde. De waarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin de auto verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Je dient wel rekening te houden met het feit dat Engelse auto's rechtsgestuurd zijn, waardoor ze meestal niet zo interessant zijn voor de tweedehands markt en bepaalde onderdelen minder waard zijn. Bovendien zal een Nederlandse autosloperij geen slooppremie ontvangen voor een Engelse auto.

Wil je weten wat jouw Engelse sloopauto oplevert? Neem dan contact op met een autosloperij in de buurt.

Kenteken Groot-Brittainne

(Sloop)auto verkopen?