Motor naar de sloop, hoe werkt dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Ben je in het bezit van een oude motor, die niet meer rijdt of die overbodig is? Dan vraag je je misschien af wat je er mee aan moet. Je probeerde de motor al te slijten via een van de online marktplaatsen, maar dat bleek helaas geen succes. Er kwam een aantal mensen kijken, maar iedereen knapte af op de mankementen en niemand zag er heil in om je motor te (laten) repareren. Omdat je inmiddels al flink wat tijd kwijt bent geweest aan het verkopen van je motor, ben je inmiddels op zoek naar een oplossing om zo snel mogelijk van je sloopmotor af te geraken. Gelukkig is er een oplossing. Misschien had je het niet verwacht, en dacht je dat een autosloperij alleen sloopauto's sloopte, maar je kunt je motor ook naar een autosloop brengen. Met geluk komen ze hem zelfs gratis ophalen!

Motor naar de sloop

Een oude motor die geen waarde meer vertegenwoordigd op de tweedehands markt (voor particulieren), wordt ook wel een sloopmotor genoemd. Deze motor is meestal aan het einde van zijn latijn, bijvoorbeeld door schade en mankementen. Autosloperijen kopen dergelijke motors in, demonteren ze, en bieden bruikbare gebruikte motor onderdelen aan op de tweedehands markt. Ondanks dat je oude motor misschien niet meer gewild is in complete staat, is het goed mogelijk dat er klanten zijn voor de specifieke onderdelen van jouw motor. Door tweedehands motor onderdelen te verkopen, verdient een motorsloop zijn geld.

Direct jouw oude motor verkopen?

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Marktconforme vergoeding!

Motor naar de sloop

Hoe werkt het?

Het verkopen van je motor aan de sloperij is tegenwoordig vrij eenvoudig. De meeste autosloperijen en motordemontagebedrijven zijn telefonisch bereikbaar en hebben een website waarop je je kenteken en je gegevens achter kunt laten. Aan de hand van jouw kenteken kunnen de motorgegevens worden opgehaald. Een medewerker zal je vragen om de staat van de motor te beschrijven en aan de hand van die informatie een bod uitbrengen. De vergoeding voor sloopmotors ligt lager dan de vergoeding voor sloopauto's, immers zijn er minder te recyclen onderdelen. Gelukkig kan men in sommige gevallen toch een (klein) geld bedrag betalen en de motor gratis op locatie op komen halen. Maak een afspraak op een gewenst tijdstip en zorg dat je je motorpapieren bij de hand hebt als de motor wordt opgehaald. Op die manier kan de medewerker die jouw motor op komt halen de motor direct vrijwaren. Na vrijwaring ben je niet meer verantwoordelijk voor de motor.

(Sloop)auto verkopen?