Brommer naar de sloop, hoe werkt dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In Nederland rijden verschillende gekentekende voertuigen op de weg. Er zijn vierwiellers, zoals personenauto's, bestelbussen en bedrijfswagens, maar ook tweewielers zoals scooters, motors en brommers. Het laatst genoemde soort voertuig wordt ook wel bromfiets genoemd en is een soort tussenvorm van de fiets en de motor. In tegelstelling tot de fiets is een brommer gemotoriseerd en gekentekend en in tegenstelling tot de motor ligt de maximale snelheid van de brommer een stuk lager. Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten brommers, namelijk de brommers met een maximale snelheid van 45 kilometer per uur (met geel kenteken) en de zogenaamde snorfiets met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur (met blauw kenteken). Door de komst van de (snor)scooter zijn brommers minder populair geworden. Heb je een brommer waar je snel vanaf wilt, maar heb je gemerkt dat het verkopen van een brommer lang niet meer zo eenvoudig is al vroeger? Dan kun je je bromfiets altijd nog naar de sloop brengen!

Hoe werkt het?

Een brommer naar de sloop brengen is eenvoudig. Zoek naar een (auto)sloperij in je buurt, neem je kentekenpapieren mee en rij met je brommer naar een sloop. Wil je er iets aan over houden? Dan kost het zoeken van een sloperij die iets voor jouw brommer wil betalen misschien wat meer tijd. Brommers zijn in de loop der jaren minder populair geworden en onderdelen zijn niet erg duur. Medewerkers van de autosloop zullen de brommer demonteren, de overbodige materialen recyclen en bruikbare onderdelen te koop aanbieden op de markt van tweedehands brommer onderdelen. Echter, door de terugloop in populairiteit, zijn lang niet alle onderdelen meer interessant om te verkopen. De vergoeding kan daarom tegenvallen en soms zelfs nihil zijn. Alleen voor nieuwere en zeldzame of speciale exemplaren wordt een vergoeding betaald. Heb je een kapotte brommer met schade? Reken dan niet op een vergoeding. In sommige gevallen kan de brommer wel op een rit worden opgepikt en gratis worden opgehaald. Overleg van te voren goed over de staat waarin de brommer verkeert, zodat de medewerker die de brommer op komt halen niet voor verrassingen komt te staan.

Brommer naar de sloop

Kun je alle brommers naar de sloop brengen?

Dat kan zeker! Je kunt je wellicht voorstellen dat een oude Piaggio brommer meer opbrengt dan een veelvoorkomende Tomos brommer. Ben je benieuwd wat jouw brommer op brengt? Neem dan gewoon contact op. Elk type brommer kan worden ingeleverd bij de sloop. Voorbeelden van brommer merken zijn bijvoorbeeld, Peugeot, Kymco, Sym, Yamaha, Sparta, Puch, Gilera, Aprilia, Honda, Znen, AGM, Zundapp, Solex, Kreidler, Boatian, Vespa, Fosti, Saxonette, TGB, Derbi, Turbho, Benzhou en Aixam.

Vrijwaring

Het is belangrijk dat je je kentekenpapieren meeneemt naar de sloop. Een brommer staat op naam en de houder is verantwoordelijk voor de brommer. Bij inlevering ontvang je van de medewerker van de autosloperij een vrijwaringbewijs. Met deze vrijwaring kun je aantonen dat je niet langer de eigenaar bent van het voertuig.

Direct jouw brommer verkopen?

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in overleg ✔ Marktconforme vergoeding!

(Sloop)auto verkopen?