Wegenbelasting stopzetten na het verkopen van je auto, hoe doe je dat?
Heb je je auto verkocht of laten slopen? Dan wil je natuurlijk geen wegenbelasting meer voor die auto betalen. In dit artikel leggen we uit hoe je je wegenbelasting stopzet.
Tip: hier lees je hoe het met het opzeggen van je autoverzekering zit.
Wegenbelasting stopzetten na het verkopen van je auto, hoe doe je dat?
Goed nieuws: je hoeft de wegenbelasting zelf niet stop te zetten, want deze wordt automatisch opgezegd zodra de auto is overgeschreven. Je hoeft zelf dus helemaal niets te doen!
Moet de nieuwe eigenaar zich aanmelden voor de wegenbelasting?
Nee, de nieuwe eigenaar hoeft zicht niet aan te melden voor de wegenbelasting. Ook dat gaat automatisch.
Wat gebeurt er met te veel betaalde belasting?
Wegenbelasting betaal je vooraf, bijvoorbeeld via automatisch incasso. De kans is groot dat je te veel wegenbelasting hebt betaald als je een auto verkoopt. Die te veel betaalde wegenbelasting krijg je automatisch weer terug.
Hoe kun je controleren of je auto is overgeschreven?
Als het goed is, heb je van de nieuwe eigenaar een vrijwaringsbewijs gekregen. Hierop staat wanneer de auto is overgeschreven van jou naar de nieuwe eigenaar. Heb je geen vrijwaringsbewijs ontvangen? In de Online Voertuigen Informatie database van de RDW kun je zelf controleren of jouw auto is overgeschreven. Volg de onderstaande stappen:
- Bezoek de Online Voertuigen Informatie database van de RDW.
- Typ het kenteken van jouw voertuig in en druk op enter.
- Scroll naar "Vervaldata en historie" en lees onder "Datum laatste tenaamstelling" af wanneer de auto voor het laatste is overgeschreven. Is de auto niet onlangs overgeschreven en zie je daar nog het moment dat jij de auto op jouw naam hebt gezet? Neem dan direct contact op met degene die jouw auto heeft gekocht en vraag om meer informatie.
Meer weten? Hier vind je meer informatie over het controleren of je auto is overgeschreven.