Roemeense auto naar de Nederlandse autosloperij, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In Roemenië brengt men een rable auto pentru fier vechi (vrij vertaald: sloopauto) naar een centru de dezmembrari auto (vrij vertaald: autosloperij). Maar wat doe je als je in Nederland bent, je Roemeense auto kapot gaat en repareren niet meer de moeite waard is? Wij leggen uit of Nederlandse autosloperijen ook Roemeense auto's slopen.

Roemeense auto verkopen aan de Nederlandse sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Roemeense auto naar de Nederlandse autosloperij brengen, kan dat?

Ja, Nederlandse autosloperijen slopen ook auto's met Roemeens kenteken. Ze kunnen een bewijs van vernietiging afgeven.

Let op: Nederlandse autosloperijen kunnen Roemeense auto's niet afmelden. In Roemenië ontvang je een Certificat de distrugere, maar in Nederland ontvang je natuurlijk niet exact hetzelfde document. Je bent zelf verantwoordelijk voor het melden van de vernietiging in Roemenië. Neem daarom van tevoren contact op met de betreffende instanties om er zeker van te zijn dat de auto daadwerkelijk in Nederland gesloopt mag worden. Meer informatie daarover vind je op de website van Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări (DGPCI).

Levert een Roemeense sloopauto geld op?

Net als een Nederlandse sloopauto vertegenwoordigt een Roemeense sloopauto een bepaalde waarde. Die waarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin deze verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Hoewel een Nederlandse autosloperij geen slooppremie zal ontvangen voor een Roemeense auto, kan de auto toch voldoende waarde vertegenwoordigen om een vergoeding te betalen.

Wil je weten wat jouw Roemeense sloopauto oplevert? Neem dan contact op met een autosloperij in de buurt.

Roemeens kenteken

(Sloop)auto verkopen?