Bulgaarse auto naar de Nederlandse autosloperij, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In Bulgarije brengt men Коли за скрап (vrij vertaald: sloopauto's) naar een Автоморга (vrij vertaald: autosloperij). Maar wat doe je als je in Nederland bent, je Bulgaarse auto kapot gaat en repareren niet meer de moeite waard is? Wij leggen uit of Nederlandse autosloperijen ook Bulgaarse auto's slopen.

Bulgaarse auto verkopen aan de Nederlandse sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Bulgaarse auto naar de Nederlandse autosloperij brengen, kan dat?

Ja, Nederlandse autosloperijen slopen ook auto's met Bulgaars kenteken. Ze kunnen een bewijs van vernietiging afgeven.

Let op: Nederlandse autosloperijen kunnen Bulgaarse auto's niet afmelden. In Roemenië ontvang je een становище за унищожаване (bewijs van vernietiging), maar in Nederland ontvang je natuurlijk niet exact hetzelfde document. Je bent zelf verantwoordelijk voor het melden van de vernietiging in Bulgarije. Normaliter doe je dat bij de verkeerspolitie, beter bekend als KAT (Контрол на автомобилния транспорт). Neem daarom van tevoren contact op met de betreffende instanties om er zeker van te zijn dat de auto daadwerkelijk in Nederland gesloopt mag worden.

Levert een Bulgaarse sloopauto geld op?

In Bulgarije wordt, net als in Nederland, meestal een vergoeding betaalt voor sloopauto's. Ook in Nederland vertegenwoordigt een Bulgaarse auto een bepaalde waarde. De waarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin de auto verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Hoewel een Nederlandse autosloperij geen slooppremie zal ontvangen voor een Bulgaarse auto, kan de auto toch voldoende waarde vertegenwoordigen om een vergoeding te betalen.

Wil je weten wat jouw Bulgaarse sloopauto oplevert? Neem dan contact op met een autosloperij in de buurt.

Bulgaars kenteken

(Sloop)auto verkopen?