Italiaanse auto naar de Nederlandse autosloperij, kan dat?

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

In Italië brengen ze hun auto da rottamare (vrij vertaald: sloopauto) naar de autodemolizioni. Maar wat doe je als je in Nederland bent, je Italiaanse auto kapot gaat en repareren niet meer de moeite waard is? Wij leggen uit of Nederlandse autosloperijen ook Italiaanse auto's slopen.

Italiaanse auto verkopen aan de Nederlandse sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Italiaanse auto naar de Nederlandse autosloperij brengen, kan dat?

Ja, Nederlandse autosloperijen slopen ook auto's met Italiaans kenteken. Ze kunnen een bewijs van vernietiging afgeven.

Let op: Nederlandse autosloperijen kunnen Italiaanse auto's niet afmelden. In Italië ontvang je een Certificato di rottamazione, maar in Nederland ontvang je natuurlijk niet exact hetzelfde document. Je bent zelf verantwoordelijk voor het melden van de vernietiging in Italië. Neem daarom van tevoren contact op met de betreffende instanties om er zeker van te zijn dat de auto daadwerkelijk in Nederland gesloopt mag worden. Meer informatie daarover vind je hier.

Levert een Italiaanse sloopauto geld op?

Net als een Nederlandse sloopauto vertegenwoordigt een Italiaanse sloopauto een bepaalde waarde. Die waarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin deze verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Hoewel een Nederlandse autosloperij geen slooppremie zal ontvangen voor een Italiaanse auto, kan de auto toch voldoende waarde vertegenwoordigen om een vergoeding te betalen.

Wil je weten wat jouw Italiaanse sloopauto oplevert? Neem dan contact op met een autosloperij in de buurt.

Italiaans kenteken

(Sloop)auto verkopen?