Auto zonder APK zelf naar de autosloperij brengen, mag dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Is de APK van jouw auto verlopen of is jouw auto onlangs niet door de keuring gekomen en is het niet meer rendabel of de moeite waard om de mankementen aan te pakken? Dan wil je je auto misschien naar de autosloperij toe brengen. Je kunt er dan voor kiezen om de auto op te laten halen, maar vaak valt de vergoeding net wat hoger uit als je hem zelf wegbrengt. Daarom leggen we uit of je jouw auto zonder APK zelf naar de sloop mag brengen.

Sloopauto laten ophalen? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Wat is de APK?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een periodieke keuring van een voertuig. Tijdens de APK wordt bekeken of jouw voertuig voldoet aan de eisen die worden gesteld op het gebied van veiligheid en milieu.

Mag je een auto zonder APK zelf naar de sloop brengen?

Je mag een auto zonder APK zelf naar de sloop brengen, mits je er niet de weg mee op gaat. Dat klinkt een beetje dubbel, maar concreet bedoelen we dat je de auto niet zelf naar de sloop mag rijden, maar bijvoorbeeld wel op een aanhanger naar de sloop mag brengen.

Kies je er toch voor om de auto zelf naar de sloop te rijden? Dan pleeg je niet alleen een strafbaar feit en riskeer je een boete, je bent meestal ook niet verzekerd.

Auto is afgekeurd, maar APK nog geldig, mag je dan nog wel de weg op?

Heb je je auto voor het verstrijken van de huidige geldigheidsdatum van de APK naar een keuringsstation gebracht, maar wordt deze niet meer goedgekeurd? Dan voldoe je nog aan de APK-verplichting tot de APK verloopt. Je mag de auto dan dus wel zelf naar de sloop rijden. Meer informatie daarover vind je hier.

man keurt auto

(Sloop)auto verkopen?