Auto naar de sloop brengen, hoe werkt dat?
Een auto naar de sloop brengen, klinkt dat je bekend in de oren? Waarschijnlijk niet! Hoewel er jaarlijks meer dan 150.000 auto's op de sloop belanden, hebben de meeste mensen hier toch nog nooit mee te maken gehad. Hoe dat komt? De meeste mensen kiezen ervoor om hun auto tijdig in te ruilen als ze een nieuwe auto kopen of verkopen hun auto via een van de bekende marktplaatsen. Toch kan iedereen er plotsing mee te maken krijgen, bijvoorbeeld na een ongeval (total loss) of als je een auto echt niet meer verkocht krijgt. In dit artikel leggen we je uit hoe je een auto naar de sloop brengt.
Autosloperij zoeken
Wil je een auto naar de sloop brengen? Dat is gelukkig vrij simpel! Je gaat eerst op zoek naar een autosloperij in de buurt. Dat kan gemakkelijk via deze website. Zoek naar en autosloperij in de buurt op basis van je woonplaats of postcode om op die manier een geschikt bedrijf te vinden.
Contact opnemen en onderhandelen
Om te voorkomen dat je voor een dichte poort staat, neem je van te voren contact met de autosloperij. Een medewerker zal je te woord staan en vragen wat je wensen zijn. Als je een auto ter sloop aan wilt bieden, overleg je je kenteken en beschrijf je de mankementen. Vervolgens kun je onderhandelen over een eventuele vergoeding die je voor je sloopauto ontvangt. Meestal varieert deze vergoeding van enkele tientjes tot iets meer dan honderd euro, maar de vergoeding kan hoger zijn als het om een vrij nieuwe of goede auto gaat. Als je akkoord kunt bereiken over de prijs, dan maak je een afspraak om de auto zelf in te leveren bij de autosloperij.
Auto naar de sloop brengen
Als je een akkoord hebt bereikt over de prijs, dan kun je de sloopauto zelf inleveren. Je rijdt met je oude auto, als dat nog mogelijk is, naar de sloop, overhandigt de sleutels en ontvangt in ruil hiervoor een zogenaamd vrijwaringsbewijs en de afgesproken vergoeding.
Auto laten ophalen, kan dat ook?
Als je auto kapot is of als de APK verlopen is, kan het fijn zijn als de auto op een locatie van jouw keuze wordt opgehaald. Deze meeste autosloperijen hebben een eigen ophaalservice en kunnen jouw auto ophalen. In de meeste gevallen betaal je hiervoor niet, maar worden de kosten hiervan verdisconteerd in de vergoeding die jij ontvangt. De vergoeding is dan lager dan je misschien gehoopt had, maar daar tegenover staat dat je niet met een aanhangwagen of sleeptouw aan de slag hoeft.