Franse auto naar de Nederlandse autosloperij, kan dat?

  |     |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Net als in Nederland zijn er in Frankrijk aangewezen autosloperijen die sloopauto's (in het Frans: Véhicules hors d’usage (VHU)) mogen slopen. Echter, wat doe je als je in Nederland bent en je je Franse auto hier wilt laten slopen? Het natuurlijk voorkomen dat jouw auto kapot gaat terwijl je in Nederland bent, waardoor het een logischere keuze is om de auto in Nederland te laten slopen. Wij leggen uit of Nederlandse autosloperijen ook Franse auto's slopen.

Franse auto verkopen aan de Nederlandse sloop? Auto laten ophalen

06-40719624 Bel mij op


✔ 24/7 bereikbaar ✔ Gratis ophalen in NL & BE ✔ Altijd een vergoeding!

Franse auto laten slopen in Nederland, kan dat?

Ja, Nederlandse autosloperijen slopen ook Franse auto's. Ze kunnen een bewijs van vernietiging afgeven.

Let op: Nederlandse autosloperijen kunnen Franse auto's niet afmelden. In Frankrijk ontvang je een Certificat de Destruction, maar in Nederland ontvang je natuurlijk niet exact hetzelfde document. Je bent zelf verantwoordelijk voor het melden van de vernietiging in Frankrijk. Neem daarom van tevoren contact op met de betreffende instanties om er zeker van te zijn dat de auto daadwerkelijk in Nederland gesloopt mag worden. Meer informatie over het laten slopen van een Franse auto, vind je hier.

Levert een Franse sloopauto geld op?

Net als een Nederlandse sloopauto vertegenwoordigt een Franse sloopauto een bepaalde waarde. Die waarde is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat waarin deze verkeert, het bouwjaar, het merk en het type auto. Hoewel een Nederlandse autosloperij geen slooppremie zal ontvangen voor een Franse auto, kan de auto toch voldoende waarde vertegenwoordigen om een vergoeding te betalen.

Wil je weten wat jouw Franse sloopauto oplevert? Neem dan contact op met een autosloperij in de buurt. 

Certificat d'immatriculation en Franse kentekenplaten

(Sloop)auto verkopen?